26.01.2018 Pałac Lacon dołączył do Sieci „Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie”, która działa w ramach Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego.
Pozytywną rekomendację dyrektora Departamentu Rozwoju Obszarów Wiejskich i Środowiska uzyskaliśmy dzięki nowemu, wyśmienitemu menu regionalnemu, które skomponowano na bazie produktów świętokrzyskich.
Dumą naszego regionalnego menu jest gęś z Chmielnika, której towarzyszy skalbmierski ogórek i pyszne jabłka sandomierskie.
Wspieramy Naszych!
http://www.sejmik.kielce.pl/strona-glowna/item/58405-przyjeto-pieciu-nowych-czlonkow-sieci
Fotorelacja z posiedzenia Zespołu Opiniującego ds. Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego:
Serdecznie zapraszamy na degustację nowego menu regionalnego do pałacowej restauracji codziennie od 11 do 21.